Missie, visie en kernwaarden

Onze missie is om vrijwillig, met alle krachten die we hebben, het verschil te maken voor de kinderen in de weeshuizen in Mozambique. Tegelijkertijd willen we mensen in Nederland in de gelegenheid stellen om contact te onderhouden met een sponsorkindje zodat er niet enkel sprake is van financiële ondersteuning, maar ook van emotionele ondersteuning.

In Mozambique ervaren we keer op keer dat het voor de kinderen ontzettend bijzonder is dat er mensen in Nederland zijn die naar ze omkijken. Kinderen bewaren de post die ze krijgen van hun sponsoren op hun prikbord of onder hun kussen. Het is heel bijzonder voor deze kinderen dat er mensen aan de andere kant van de wereld zijn, die hen de moeite waard vinden. We merken dat hun zelfvertrouwen en hun gevoel van eigenwaarde hierdoor groeien, wat uiteindelijk het mooiste doel is wat we ons hadden kunnen voorstellen.

Ons visie is om een toekomst te realiseren voor verlaten kinderen in Mozambique en vanuit Nederland het verschil voor hen te maken.

Onze kernwaarden zijn:

Persoonlijk

Het persoonlijke karakter van de stichting, is de kracht. Het doel is dat de sponsoren en band opbouwen met het kind wat ze sponsoren. Op deze manier kunnen ze zien waar hun donatie terecht komt. Daarnaast is dit ook voor het kindje in Mozambique goed. Zij leren dat er, ondanks dat hun ouders hun niet meer wilden, er toch mensen zijn die van ze houden. We willen in Nederland het gevoel creëren, dat mensen Stichting Moz Kids zien als een stichting waar ze zich mee kunnen identificeren en die aansluit bij hun persoonlijke levensovertuiging.

Toekomstgericht

De toekomst van de kinderen is waar wij als stichting aan bij willen dragen. Dit door onderwijs, levensonderhoud en liefde. Want liefde is het enige wat vermenigvuldigd, als je het deelt.

Doelgericht

Het doel dat wij voor ogen hebben is het ondersteunen van de kinderen in de weeshuizen in Mozambique. Al het werk dat wij hier in Nederland en ook in Mozambique doen is erop gericht om de levenskwaliteit van deze kinderen te verbeteren.

Betrouwbaar

Wij staan ervoor garant dat uw geld goed besteed wordt in Mozambique en gebruikt wordt voor het verbeteren van de levensstandaard van de kinderen en het onderhouden van het project.

Betrokken

Door middel van regelmatig contact met Mozambique en een nieuwsbrief naar onze sponsoren en belangstellenden proberen wij u op de hoogte te houden van de veranderingen binnen Stichting Moz Kids en in Mozambique. Daarnaast posten we regelmatig updates op onze Facebookpagina en proberen we vragen van sponsoren in alle volledigheid zo snel mogelijk te beantwoorden. We vinden de betrokkenheid van sponsoren erg belangrijk: met elkaar maken we het verschil!