Casa Valerio

Casa Valerio

Doneer nu!

Casa Valerio is een lang gekoesterde droom in Mozambique. Dit wordt namelijk een babyhuis. Assuscena en Hermiena zijn onderdeel van een drieling, hun broertje Valerio is overleden aan een levensbedreigende ziekte in combinatie met extreme ondervoeding. Na veel zorg, liefde en bidden is hij toch komen te overlijden. Dit babyhuis wordt gebouwd in memoriam van hem. Zijn zusjes Assuscena en Hermiena zijn twee vrolijke, eigenwijze kleuters die verblijven in Casa Um.

De baby’s die binnenkomen zijn vaak ondervoed en getraumatiseerd. Het is belangrijk dat ze rustig aan hun nieuwe omgeving leren wennen en hun trauma te boven komen. Speciale aandacht is hierbij van groot belang. In het babyhuis zullen er verzorgers zijn die speciaal worden opgeleid deze baby’s de zorg te geven die ze nodig hebben. Dit hele huis zal gericht zijn op baby’s.

Inmiddels is de fundering gelegd, staan er muren, zit het dak erop en zijn we bezig met het aanleggen van de elektriciteit en de isolering. Maar er moet natuurlijk nog veel meer gebeuren!

U kan bijdragen aan deze bouw door middel van een eenmalige sponsoring.