Update over de bouw

De bouw heeft tijdelijk stil gelegen

Door de droeve omstandigheden hebben de bouwprojecten een tijdje stil gelegen. Llewellyn and Lize hebben in mei de draad weer opgepakt en de afbouw van het babyhuis Casa Valerio is gestart.

Wat er afgelopen zomer is gedaan

Toen de groep vrijwilligers deze zomer aankwam, waren alle ramen en deuren reeds geplaatst en konden deze op slot! Dit is niet onbelangrijk want begin dit jaar zijn de elektriciteitsdraden, die vorig jaar waren aangebracht, gestolen. Ook in Mozambique heeft koperdraad waarde.

De vrijwilligers konden direct aan de slag met het schilderwerk binnen en buiten. De plafonds en wanden binnen zijn gewit en de buitenmuren hebben een aard(ig) kleurtje gekregen. Er kwam wel wat stunt en vliegwerk aan te pas , want solide aluminium of metalen steigers hebben ze natuurlijk niet. Al met al is het veilig verlopen, maar tot op de dag van vandaag zijn er enkele vrijwilligers die met overbelaste spieren lopen vanwege hun fanatieke maar ongebruikelijke werk.

Een ander deel van het team heeft deze zomer de verzakte en daardoor verstopte buitenriolering hersteld van Casa Gemma. Niet het schoonste werk maar de kinderen kunnen nu wel weer onder de douche en alle toiletten zijn weer bruikbaar. Onderhoud is nog een onderwerp dat blijvend aandacht vraagt.

Hoe gaat het nu verder?

Het doel is dat voor kerst het tegelwerk op de vloeren en wanden wordt aangebracht door lokale aannemers. Het zou een enorme prestatie zijn als dan direct hierna het sanitair en keukenblad geplaatst kan worden. Het geld hiervoor is grotendeels binnen maar voor de inrichting met babybedjes zal er waarschijnlijk nog een sponsoractie volgen.

We zijn echter trots en zeer tevreden dat de afronding en oplevering van Casa Valerio in zicht komt!